Rok 2015 na pickle.sk

Rok 2015 na pickle.sk
14. apríla 2016 Marek Bakajsa
In Žurnál

Obchod s peknými vecami sme spustili v roku 2014 – už predtým sme predávali slnečné okuliare, náramky, či ponožky, no v roku 2014 sme sa rozhodli sústrediť na veci, ktorým ozaj veríme.  Na pickle predávame veci, ktoré sami nosíme – či už sú to kvalitné ruksaky od Herschel, kvôli ktorým sme šli do Florencie na veľtrh Pitti, alebo šťastné ponožky Happy Socks zo Švédska.

Aký bol rok 2015 na pickle.sk?
Máme za sebou dobrý rok. Za minulý rok ste na pickle.sk nakúpili vyše 2000 krát, priemerná suma objednávky bola skoro 25€. Predali sme skoro 4000 pekných vecí a priemerná cena produktu bola cca 11€. 
Najčastejšie predávanými vecami boli u nás náramky. Tých máme v ponuke aj najviac takže v tomto ohľade je to bez prekvapenia.

Značka Virginstone to ostatným poriadne natrela – v desiatke najpredávanejších produktov je 8 náramkov od Virginstone. Najviac ste si obľúbili čierne náramky: Alabama, Dakota, či Washington. K populárnym a predávaným patria aj Tricolore, Ohio, či červený Colorado. Čiernych náramkov Alabama sme predali vyše 200 kusov.

Zamilovali ste si aj Buddha náramky. Tie sme často nestíhali objednávať, tak úspešné boli. Koncom roka sme priniesli do obchodu aj vlastnoručne vyrábané Buddha náramky, ktoré sme však predávali len v kamennej predajni. Medzi hodinkami vládli Roselen – neprekvapivo to boli štandardné modely Roselen Oxford a Roselen Cambridge, ktoré sú stálicami v predajnosti.

Okrem týchto bestsellerov tu máme aj iné prekvapenia – 38 zo Slovákov nosí lapel pin, alebo kvetinku na saku. Gratulujeme hrdým majiteľom! Inak v predajnosti našich produktov nie je žiadne prekvapenia – najpredávanejšie sú náramky nasledované hodinkami, ponožkami a tento rok sa do popredia derú ruksaky Herschel.

Najlepší predajný deň? Prekvapivo to nebol jeden z nákupných decembrových dní, ale deň v strede leta – 15. júla.

Novinky, ktoré sme vám priniesli
Minulý rok sme pre vás zaviedli platbu kartou (kartou platí asi 40% z vás), zasielanie prostredníctvom kuriérskej služby DHL (využije asi 15% z vás), dohodli zľavy v systéme Sphere a priniesli lepšie informácie o objednávke prostredníctvom emailov (kde nájdete vždy aj personalizovaný zľavový kupón na ďalší nákup). Nestihli sme pripraviť informácie o stave objednávky prostredníctvom sms notifikácie – to ostáva na tento rok. Na web sme pridali aj certifikát SSL, takže u nás nakupujete vždy bezpečne.

Na Facebooku nás sleduje vyše 4 000 fanúšikov a prvých odberateľov sme získali aj na instagrame.

Plány na rok 2016
Tento rok sa chceme sústrediť na získanie ďalších menej známych značiek do portfólia a hlavne zlepšiť servis ohľadom objednávok. Vybaviť objednávku nám podľa heureky trvá priemerne 3,2 dňa, čo je trochu ďaleko od ideálneho na druhý deň u vás. Prioritou sú aj vylepšenia skladového systému (neznášame nemať na sklade tovar, ktorý sa predáva). Ak máte pre nás odkaz na zlepšenie – počúvame na adrese hello@pickle.sk.

 

infografika-v2

 

Comments (0)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

[]