Poznáte ponožky zo Slovenska?

Poznáte ponožky zo Slovenska?
5. novembra 2016 Marek Bakajsa
In Žurnál

Pásikavé, bodkované, či s hravými vzormi. Také sú moderné ponožky, ktoré od čias Happy Socks zdobia čoraz viac nôh majiteľov čo neboja vyjadriť svoju náladu aj takto.
Aj na Slovensku sa vyrábajú ponožky, ktoré sa inšpirovali vo Švédsku. Koniec nudy napríklad hlási banskoštiavnická značka Fusakle. Obľúbená súčasť dobrého trhu, či Urban Marketu je najznámejšou z nových ponožkových značiek zo Slovenska.

Vyrábajú nielen obľúbené klasické ponožky na denné nosenie, ale aj členkové, podkolienky, dámske nadkolienky, či špeciálnu kolekciu do oblekov.
Každý model sa vyrába v troch veľkostiach a je unisex – takže sa nemusíte pýtať, či si kupuje pánsky, alebo dámsky model.
Fusakle sú zložené 92% z bavlny s prímesou 6% polyamidu a 2% elastanu. Fusakle vás vyjdu na 6,5€ pri klasickej kolekcii, no majú v ponuke aj jednofarebné ponožky za 5,5€, či podkolienky za 9,5€.

Funnysox je ďalšou zo slovenských značiek ponožiek – ich mottom je Podržme sa navzájom, čím prízvukujú svoj lokálny pôvod, ale aj myšlienku, že za každých 10 predaných párov, posielajú jeden pár ponožiek do krajín tretieho sveta.

Život sa skladá z detailov
Zložením sa príliš neodlišujú od Fusaklí – bavlna tvorí 80%, Polyamid 17% a Elastan 3%. Tradičné ponožky stoja 6,90€, v ponuke však majú len obmedzený počet druhov, čím sa známejšej alternatíve nevedia vyrovnať.

 

Ďalšou značkou je Rebeliot – Farebné ponožky vyrobené na Slovensku. Značka Rebeliot má v ponuke cca dvadsiatku druhov ponožiek – len v tradičnej veľkosti. Nečakajte kotníkové ponožky, či podkolienky. Zložením sa príliš neodlišuje od konkurencie – tentoraz je pomer 90% bavlny, 5% polyamid a 5% elastan. Ponožky sú zároveň aj cenovo najdostupnejšie – za pár zaplatíte 6€.

Comments (0)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

[]