Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/e/9/e99e0d48-cea0-46d7-9dad-ebef64fc56fd/pickle.sk/web/wp-content/themes/atelier/swift-framework/core/sf-page-heading.php on line 164

Persol: Značka slnka

Príbeh značky, ktorú milujeme

Persol: Okuliare, ktoré milujeme
9. júna 2015 Marek Bakajsa

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/e/9/e99e0d48-cea0-46d7-9dad-ebef64fc56fd/pickle.sk/web/wp-content/plugins/swift-framework/includes/page-builder/shortcodes/gallery.php on line 139

Talianska značka slnečných a dioptrických okuliarov Persol (meno pochádza z per il sole, čo znamená pre slnko), ktorá vyrába luxusné okuliare už od roku 1917 je jedna z našich lovebrands.

História značky sa začala písať v Turíne, keď sa Giuseppe Ratti rozhodol vyrábať slnečné okuliare pre potreby pilotov a športových jazdcov. Persoly mali zabezpečovať komfort, ochranu a presné videnie.

Jedným z najikonickejších modelov, vyrábaných dodnes je Model 649 z roku 1957, vyrobený pre vodičov električiek v Turíne, ktorí potrebovali väčšie sklá pre ochranu očí pre prachom. 649 sa stali nesmrteľnými aj vďaka účinkovaniu v talianskych filmoch.

Persoly sú štýlové, kvalitné a nadčasové – nosia ich hviezdy (ako napríklad Steve McQueen, Muhammad Ali, Jay Z, či Ryan Gosling), ale aj bežní ľudia – s cenami od 150€ patria k dostupnejšej kvalite.
Ich poznávacím znamením je Supreme Arrow, šipka ktorá je ozdobným prvkom na obidvoch stranách okuliarových pántov. Supreme Arrow je symbolom okuliarov značky Persol. Po najznámejšom nositeľovi, hercovi Steveovi McQueenovi, sú pomenované aj okuliare 714, skladacia verzia známych 649.

Persol patrí podobne ako známejší Ray-Ban do kongolomerátu Luxottica – najväčšieho výrobcu slnečných aj dioptrických okuliarov na svete. Tí majú skoro monopol na výrobu známych okuliarov: okrem Persolov, či Ray Ban vyrába aj značky ako Burberry, Chanel. Dolce&Gabbana, Miu Miu, Oliver Peoples, Prada, či Ralph Lauren. Patrí im 80% svetovej produkcie značkových okuliarov.

Okuliare značky Persol sa vyrábajú z celulózového acetátu (narozdiel od lacnejších kúskov z plastu). Tento hypoalergénny materiál je silný, ľahký a flexibilný – čo si aj na pružných Persoloch môžete vyskúšať. Vyrába sa z bavlny a drevných vlákien a je tak šetrný k prírode.

Ako sa vyrába jeden pár slnečných okuliarov si môžete prezrieť v galérii pod článkom.

Comments (0)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

[]