Štýlové ikony: Lapo Elkann

Štýlové ikony: Lapo Elkann
4. apríla 2016 Marek Bakajsa
In Štýl, Žurnál

Na Slovensku bude asi jeden z dedičov impéria FIAT neznámym chlapíkom, no keby ste sa spýtali na Miláne na Lapa, okamžite by ste dostali odpoveď. Podobne ako v Neapole otvára dvere meno Marek Hamšík, v Miláne je to práve Lapo, ktorý je asi najčastejšie v centre diania a rozhovorov.

Lapo sa narodil do dobrej a bohatej rodiny, čo samo o sebe vkus nezaručuje, práve naopak. No rodina Agnelli to má so štýlom trochu inak – jeho starý otec Gianni Agnelli, syn zakladateľa automobilky FIAT, patril medzi najlepšie oblečených mužov svojej doby.

Štýl teda zdediť po kom mal, L’Avoccato, ako prezývali jeho starého otca mal v obľube dobre padnúce obleky, široké “power” viazanky, či hodinky cez manžetu, ktoré stelesňovali štýl nekorunovaného kráľa Talianska. Presne v štýle talianskeho ležérneho sprezzatura, čo značí nacvičenú spontánnosť, alebo nedbalosť v štýle.

Štýl Gianniho bol presne taký ako jeho osobnosť. Lapo je narozdiel od neho iný – Lapo je rebel 21. storočia. Nebojí sa kombinovať farby, štýly, nevyhýba sa šialeným kanárikovským, či neónovým farbám. Vždy má poruke štýlové okuliare (najčastejšie vlastnej značky) a často ho vidíme v dvojradovom saku, ktoré dnes už často nevidíme.

Na Slovensku by si Lapove módne výstrelky vyslúžili veľa pohľadov a zdvihnutých obočí, veď v lete obľubuje biele jeansy, hovorí, že sexy má byť nielen žena, ale aj muž a často až šokuje farebnosťou svojho oblečenia.

Elkann sa oblieka presne ako odraz jeho osobnosti – výrazne, bez obmedzení a uvedomujúc si svoje prednosti. Jeho štýl sa nedá kopírovať – okopírovať môžete len to, že sa treba obliekať tak aby to presne sedelo na vašu osobnosť.


0616_FL-lapo-elkann-rainbow-suits_2000x1125-1940x1091

Comments (0)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

[]